Nastavlja se uspješan razvoj Poslovne zone Ratkovac

Prošle sedmice je u Vladi Federacije BiH u Mostaru potpisan ugovor između Grada Cazina i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za projekat „Unapređenje poslovne zone Ratkovac“. Ugovor su potpisali Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina i Zdravko Čerović, pomoćnik ministra za razvoj. Apliciranjem na javni konkurs za jedinice lokalne samouprave u FBiH „Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH“ obezbijeđeno je 250.000 KM bespovratnih sredstava dok će grad Cazin u ovom projektu učestvovati sa iznosom od 241.648,65 KM.

-„Ova projektna aplikacija je nastala kao rezultat zajedničkog rada više gradskih službi te svakako predstavlja jednu od značajnijih za grad Cazin u 2019. godini. Izgradnja saobraćajnog priključka na regionalnu cestu, sekundarne ceste, dijela javne rasvjete unutar Poslovne zone Ratkovac, kao i izgradnja dijela glavnog gradskog fekalnog kolektora su samo neke od aktivnosti u okviru ovog projekta, a čijom realizacijom će biti dodatno unaprijeđena infrastruktura Poslovne zone Ratkovac“, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Grad Cazin postigao je ogromne rezultate u oblasti poboljšanja uvjeta za investicije i poslovna ulaganja,  a razvoj Poslovne zone Ratkovac najsigurniji je ulog u otvaranje novih radnih mjesta.

0 Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

bs_BABosnian