PZ RATKOVAC

Poslovna zona Ratkovac

Poslovna zona Ratkovac dugogodišnji je projekat čija je svrha podrška razvoju poduzetništva kao pokretačke snage održivog privrednog razvoja. Osnovni cilj je povećanje broja privrednih subjekata na području Grada, povećanje konkurentnosti, zaposlenosti, te udjela proizvodnje u ukupnoj privredi Cazina.

Poslovna zona Ratkovac smještena je na površini od 500.000,00 m2 (50 ha) dobre transportne povezanosti i u blizini je odličnih polaznih tački za aktivnosti prema tržištu centralne Evrope.

Najbolja garancija da je ovo projekat budućnosti za Cazin jeste stopostotni izvoz ugovoren za narednih sedam godina od strane jedne njemačke firme, prvog investitora Poslovne zone Ratkovac. Tu je i nekoliko sličnih kompanija koje su već izrazile svoje zanimanje za ulaganje u najveći projekat u ovom Gradu do sada.

Poticajne mjere koje se nude kreću od stopostotnog subvencioniranja troškova gradskih administrativnih taksi i priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, do 50-postotnog subvencioniranja rente i uređenja građevinskog zemljišta. Biće ovo najpovoljnija poslovna zona u okruženju.

 

bs_BABosnian