Upriličena prezentacija Poslovne zone Ratkovac

S obzirom da su aktivnosti za dodjelu zemljišta u Poslovnoj zoni Ratkovac u završnoj fazi, privrednici su tokom ovog skupa mogli doznati detalje vezane za potencijale, uslove, rokove implementacije, ali i pogodnosti dodjele zemljišta.

Prezentirao ih je Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika Cazina. Bila je ovo prilika i za najavu regionalne poslovno-stručne konferencije posvećene proizvodnim kompanijama PIT Krajina 2018., koja će biti održana u Bihaću 25. oktobra. O konferenciji je govorio Hadis Bajrić, projekt menadžer kompanije PIT.

Učešće na upriličenoj prezentaciji Poslovne zone Ratkovac uzeli su brojni domaći privrednici kao i predstavnici uspješnih kompanija iz BiH i inostranstva. Među njima je bio i Banjalučanin Advan Begović, savjetnik generalnog direktora kompanije Siemens za Evropu. Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević se zahvalio svima koji su svojim prijedlozima i sugestijama dali doprinos da, nakon niza problema i prepreka, Grad Cazin uspostavi jednu ovako značajnu poslovnu zonu.

Tokom prezentacije Poslovne zone Ratkovac i najave Regionalne konferencije PIT Krajina 2018, na skupu je dosta riječi bilo i o kompaniji Targer koja će biti organizator konferencije, a njena misija je pomoć pri kreiranju novih industrijskih kapaciteta i optimalnom korištenju već postojećih, kako u BiH tako i u regiji.

(Izvor: rtvusk.ba)

0 Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

bs_BABosnian