Uspješno okončana prva investicija u PZ Ratkovac

Nermin Ogrešević

Danas je u kabinetu gradonačelnika grada Cazina, mr. Nermina Ogreševića održan prigodni sastanak sa predstavnikom kompanije Longwood doo na kojem je istaknuto da su uspješno okončane sve formalne procedure oko prve investicije u poslovnu zonu Ratkovac, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih. Također, izdavanjem rješenja Službe za privredu grada Cazina o ispunjavanju svih uslova izvršena je i uplata ostvarene subvencije investitoru, u iznosu od 66.151,84 KM.
„Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem nam je od početka pružila 24-satnu podršku kada su u pitanju svi problemi na koje smo naišli. Upravo ovakav pristup koji uključuje punu podršku gradske uprave je doveo do toga da je investitor, koji posjeduje kompanije u Njemačkoj i Ukrajini, danas svojevrstan ambasador grada Cazina. Trenutno u našoj fabrici u PZ Ratkovac je zaposleno 24 radnika, a do kraja mjeseca januara planiramo da popunimo kapacitet prve smjene od 40 radnika. Vrijednost investicije kada je u pitanju naša kompanija je oko 6,7 miliona KM, od čega se 4,2 miliona maraka odnosi na objekat, a 2,5 miliona KM na nabavljene radne mašine“ – istakao je Asmir Bajrić, predstavnik kompanije Longwood.
„Današnjim činom isplate subvencija investitoru možemo reći da smo zaokružili proces izgradnje poslovne zone Ratkovac. Nakon niza priprema danas imamo firmu u poslovnoj zoni koja kreira nova radna mjesta, ali isto tako imamo i zadovoljnog investitora koji je zbog pozitivnog odnosa gradske uprave odlučio da kupi još dvije lokacije unutar poslovne zone Ratkovac. Trenutno vodimo razgovore sa novim poslovnim partnerima koji su također zainteresovani za ulaganje u našu poslovnu zonu. Ovo je bio naš cilj na kojem smo dugo radili i u kojem smo uspjeli. Svi segmenti našeg društva su aktivni, uključujući i privredu što čini naš grad Cazin sredinom koja se razvija iz dana u dan.“ – naveo je gosp. Nermin Ogrešević, gradonačelnik grada Cazina.

0 Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

bs_BABosnian