ŽIVOT I POSLOVANJE U CAZINU

Grad Cazin danas ima više od 66 000 stanovnika, od čega 16 500 predstavlja radno sposobno stanovništvo. Sa titulom grada „mlijeka i meda“ i sa preko 2 000 registrovanih kompanija Cazin predstavlja pravu poduzetničku sredinu koja je puna potencijala za dalji razvoj. Pored poduzetničkog duha stanovništva prednosti Cazina su i velika dijaspora koja značajno doprinosi jačanju tržišta i opštoj finansijskoj situaciji, velika koncentracija tržnih centara koji pokrivaju i regionalno tržište, relativno obilna radna snaga, dugogodišnja tradicija u poljoprivrednoj proizvodnji i značajan udio kvalitetnog obradivog zemljišta.

Veliki broj izvorišta pitke vode, smaragdna rijeka Una, očuvana životna sredina sa plodnim zemljištem, postojanje rezervoara/izvora termalnih voda, kao i sedam starih gradova od kojih je svakako najpoznatiji Stari grad Ostrožac predstavljaju samo dio bogatstva kojeg pruža Cazin.

Svojom proaktivnom politikom razvoja, programom poticanja i olakšica za investitore grad Cazin postaje atraktivno mjesto za ulaganje. Novi investitori znače nova radna mjesta, a time poslovna aktivnost raste te se osim ekonomskog razvoja ostvaruje i ukupan razvoj grada.

bs_BABosnian